czwartek, 3 października 2013

Pieczone jabłka - Baked apples







      Korzystajmy z darów jesieni. Najlepsze są te prosto z ogrodu, bez pestycydów, tylko ogrzane słońcem.
Zapiekane jabłka to dla mnie może być nawet obiad - a połączone ze śliwkami to już poezja.


Składniki:

  • jabłka
  • kilka śliwek
  • łyżka wody
  • pół łyżeczki cynamonu

    Jabłka należy wydrążyć, śliwki pokroić, wymieszać z cynamonem, napełnić nimi jabłka, włożyć do naczynia żaroodpornego, dodać łyżkę wody i zapiekać 10-15 min. w temp. 190 stopni.







Fitness, aerobik a może yoga?
Fitness, aerobics and maybe yoga?




pants /H&M, blouse/Zara, handbag and shoes/Puma




16 komentarzy:

  1. Jabłka i śliwki mam, chyba zrobię sobie taki deserek.

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam zapach jabłek z cynamonem! Gorzej z jedzeniem, za tym już nie przepadam XD

    OdpowiedzUsuń
  3. jablka przepyszne. zaraz ide do ogrodu!

    OdpowiedzUsuń
  4. Takie jabłuszka to smak mojego dzieciństwa:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Takie jabłka za mna chodza,pozdrawiam;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ciekawe połączenie jabłka i śliwki, muszą naprawdę smakować :) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  7. Nie miałabym sumienia oprzeć się takim smakowitym jabłuszkom ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. Uwielbiam takie przysmaki prosto z sadu. Jestem pod wrażeniem: ciągle dozujesz przepyszne dania, jeszcze masz czas na jogę lub fitness. Jesteś niesamowita. Pozdrawiam Cię ciepło!

    OdpowiedzUsuń
  9. Niedawno robiłam takie jabłuszka, tylko, że z żurawiną. Też pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Uwielbiam pieczone jabłka!:) Już sam ich zapach to dla mnie bajka:)

    OdpowiedzUsuń
  11. Sma dzieciństwa i dziadkowej kuchni, piekłam jabłka na piecu:)

    OdpowiedzUsuń
  12. Ze śliwkami nigdy nie jadłam. :) Również uważam, że owoce są najlepsze z własnego ogródka.

    OdpowiedzUsuń
  13. niby zwykłe jabłuszko, ale jak pięknie podane:) po królewsku!

    OdpowiedzUsuń
  14. elegancka kobieta to i zwykłe jabłko poda w niezwykle elegancki sposób :)
    pozdrawiam Cię najserdeczniej jak się da :)))

    OdpowiedzUsuń
  15. Właśnie od jakiegoś czasu mam ochotę na takie pieczone jabłka. W ogrodzie jabłka są, to czemu nie spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  16. ja lubię z marmoladą z róży:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz i odwiedziny. Możesz również zapraszać mnie na swojego bloga (nie uważam, że jest to coś niestosownego). :)
Zapraszam Cię również do witryny obserwatorów. To jest w końcu blog więc bloguj lecz się nie blokuj :)