Korzystajmy z darów jesieni. Najlepsze są te prosto z ogrodu, bez pestycydów, tylko ogrzane słońcem.
Zapiekane jabłka to dla mnie może być nawet obiad - a połączone ze śliwkami to już poezja.
Składniki:
- jabłka
- kilka śliwek
- łyżka wody
- pół łyżeczki cynamonu
Jabłka należy wydrążyć, śliwki pokroić, wymieszać z cynamonem, napełnić nimi jabłka, włożyć do naczynia żaroodpornego, dodać łyżkę wody i zapiekać 10-15 min. w temp. 190 stopni.
Fitness, aerobik a może yoga?
Fitness, aerobics and maybe yoga?
pants /H&M, blouse/Zara, handbag and shoes/Puma
Jabłka i śliwki mam, chyba zrobię sobie taki deserek.
OdpowiedzUsuńUwielbiam zapach jabłek z cynamonem! Gorzej z jedzeniem, za tym już nie przepadam XD
OdpowiedzUsuńjablka przepyszne. zaraz ide do ogrodu!
OdpowiedzUsuńTakie jabłuszka to smak mojego dzieciństwa:)
OdpowiedzUsuńTakie jabłka za mna chodza,pozdrawiam;)
OdpowiedzUsuńCiekawe połączenie jabłka i śliwki, muszą naprawdę smakować :) pozdrawiam
OdpowiedzUsuńNie miałabym sumienia oprzeć się takim smakowitym jabłuszkom ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie przysmaki prosto z sadu. Jestem pod wrażeniem: ciągle dozujesz przepyszne dania, jeszcze masz czas na jogę lub fitness. Jesteś niesamowita. Pozdrawiam Cię ciepło!
OdpowiedzUsuńNiedawno robiłam takie jabłuszka, tylko, że z żurawiną. Też pyszne :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam pieczone jabłka!:) Już sam ich zapach to dla mnie bajka:)
OdpowiedzUsuńSma dzieciństwa i dziadkowej kuchni, piekłam jabłka na piecu:)
OdpowiedzUsuńZe śliwkami nigdy nie jadłam. :) Również uważam, że owoce są najlepsze z własnego ogródka.
OdpowiedzUsuńniby zwykłe jabłuszko, ale jak pięknie podane:) po królewsku!
OdpowiedzUsuńelegancka kobieta to i zwykłe jabłko poda w niezwykle elegancki sposób :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam Cię najserdeczniej jak się da :)))
Właśnie od jakiegoś czasu mam ochotę na takie pieczone jabłka. W ogrodzie jabłka są, to czemu nie spróbować :)
OdpowiedzUsuńja lubię z marmoladą z róży:)
OdpowiedzUsuń