O dobroczynnych właściwościach jaj przepiórczych wspominałam w poście:
Zrobiłam z nich małą przystawkę - przegryzkę, po którą z pewnością sięgnie każdy amator tych zdrowych smakołyków.
Składniki:
- jaja przepiórcze (gotujemy 3 min.)
- pomidory koktajlowe
- ogórek
- pietruszka i koperek
Dip jogurtowy:
- 1/3 szklanki jogurtu greckiego
- łyżka potartych i odsączonych ogórków
- sól i pieprz
wiesz, ze nigdy nie jadam jaj przepiórczych?
OdpowiedzUsuńpiękne, cudne...dech zapiera :)
OdpowiedzUsuńjesteś mistrzynią :)
Już dawno nie jadłam przepiórczych jaj, może dlatego, że nie bardzo w sklepach widać.
OdpowiedzUsuńNie jadłam nigdy jaj przepiórczych, będę musiała spróbować :)
OdpowiedzUsuńWitam.Świetny blog,piękne zdjęcia,dawno nie widziałem takich ciekawych przepisów.Spędziłem tutaj prawie dwie godziny,ale nie żałuję.Rzadko oglądam takie blogi.Na pewno nie raz jeszcze tutaj będę.Pozdrawiam Christopher
OdpowiedzUsuńPięknie, zdrowo, kolorowo ;)
OdpowiedzUsuńEleganckie i zdrowe!
OdpowiedzUsuńŁadnie wyglądają :) Idealne na jakąś wystawną imprezę.
OdpowiedzUsuńUroczo wyglądają, ja lubię jak moja mama dodaje jaja przepiórcze do wielkanocnej sałatki-kładzie kilka na wierzchu a przy nich malutkiego kurczaczka. Super to wygląda :)
OdpowiedzUsuńwow, ciekawy przepis! :) dziękuję Ci za miły komentarz. Zrobiłyśmy tylko kilka zdjęć podczas spotkania. Później wstawimy więcej zdjęć z Alanyi :)
OdpowiedzUsuńJak to pięknie wygląda! Niezwykle kreatywne jedzonko.
OdpowiedzUsuńI znów kolejny pomysł, jak wpadną znajomi. Dzięki! Pozdrowionka.
OdpowiedzUsuńPiękne zdobienia z listków ziołowych :D
OdpowiedzUsuńSuper, pięknie się prezentuje, i ciekawy pomysł na przystawke.
OdpowiedzUsuńelegancko, pięknie i pysznie:)
OdpowiedzUsuńTak to świetnie wygląda, że się napatrzeć nie mogę:)
OdpowiedzUsuń