poniedziałek, 12 sierpnia 2013

Sernik na zimno - różowa zebra







       Sernik różowa zebra nie wymaga pieczenia tylko pozostawienia go przynajmniej na godzinę w lodówce. Lekki, letni przysmak, w którym starałam się maksymalnie "odchudzić" kalorie.


Sernik różowa zebra

Składniki:
  • 2 homogenizowane serki waniliowe (150 g)
  • 2 białe serki homogenizowane (150 g)
  • 2 odtłuszczone jogurty (120 -125 g)
  • 2 x po 3 łyżeczki żelatyny
  • 2 cukry waniliowe
  • szczypta czerwonego barwnika spożywczego
  • paczka biszkoptów

     Przygotowujemy dwa rodzaje serków: biały i różowy, do białego dodajemy cukry waniliowe. Do każdego z nich dodajemy jogurt, mieszamy. W dwóch miseczkach rozpuszczamy we wrzątku po trzy łyżeczki żelatyny i energicznie mieszamy aż się rozpuści, każdą porcję wlewamy do jednej części masy z serka, mieszamy i na przemian wylewamy masę na herbatniki zaczynając od środka. (raz kilka łyżek masy białej, następnie różowej),  wkładamy do lodówki do stężenia.
Proporcje są na małą tortownicę o średnicy: 18 - 20 cm






Kilka łyżek wrzątku i energicznie mieszamy

















30 komentarzy:

  1. Mniam! Jakie to apetyczne!
    Az od razu chciałabym zrobić coś takiego!

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam, doskonały deser na upały!

    OdpowiedzUsuń
  3. kochana, zabilas mnie - wyglada bajecznie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Aż zgłodniałam, jak pięknie wygląda! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. wygląda przepysznie !!!

    pozdrawiam serdecznie
    Marcelka Fashion

    :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam serniki na zimno! I akurat mam kilka barwników czekających na wykorzystanie... to nie może być przypadek! :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Przepis świetny... bo prosty, nie mam zdolności do pieczenia ciast. Wygląda także smakowicie, na pewno wypróbuję, za 2 dni spodziewam się gości. Dziękuję za pomysł!

    OdpowiedzUsuń
  8. Dzięki za przepis, wygląda smakowicie.

    OdpowiedzUsuń
  9. Kocham sernik na zimno, mniammm...

    OdpowiedzUsuń
  10. Wygląda przepięknie, aż szkoda by mi go było zjeść :)

    OdpowiedzUsuń
  11. wygląda przepysznie, jeszcze nie widziałam tak pięknego sernika

    OdpowiedzUsuń
  12. Every time I see your post of food, I feel like eating and cooking. You are guilty of fattening me ;) :)

    OdpowiedzUsuń
  13. od początku zaglądania do Ciebie jestem pełna podziwu i kiedy już myślę, że nie zaskoczysz mnie niczym...Ty robisz kolejne cudo :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Uwielbiam sernik, w każdej postaci, bardzo chętnie wypróbuje ten przepis. Wygląda przepięknie i uroczo, tak bajecznie.
    Mania, mania1269.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  15. Świetny kolor:) Chętnie porwałabym kawałek:)

    OdpowiedzUsuń
  16. Wspaniale wygląda! Rewelacja :)

    OdpowiedzUsuń
  17. Jaki smakowity,a jak ślicznie wygląda:))

    OdpowiedzUsuń
  18. arcydzieło!
    zjadłabym, jednak mój talent ciastkarski jest marny...
    ściskam

    OdpowiedzUsuń
  19. Sernik przypadł mi do gustu . Zrobię taki córce na urodziny :)

    OdpowiedzUsuń
  20. Wygląda rewelacyjnie! Aż chce się zjeść:)

    OdpowiedzUsuń
  21. Great blog! Maybe you want to visit my blog. i'm new to this http://ffrreedom.blogspot.com.ar

    OdpowiedzUsuń
  22. wspanialy ten sernik, niby pomysl prosty, ale wyglada bajecznie!

    aschaaa.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  23. wyglada fantastycznie :)
    Zapraszam do mnie: https://gotujzkarolka.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz i odwiedziny. Możesz również zapraszać mnie na swojego bloga (nie uważam, że jest to coś niestosownego). :)
Zapraszam Cię również do witryny obserwatorów. To jest w końcu blog więc bloguj lecz się nie blokuj :)