Macie ochotę na frytki z batatów o lekko słodkawym posmaku z ostrym serowym wyrazistym dipem. To tylko chwila. Bataty wystarczy pokroić, skropić olejem i posypać przyprawami. Włożyć do piekarnika i gotowe.
Bataty z serowym dipem
Składniki:
- 1-2 bataty
- oliwa
- łyżeczka czarnuszki
- kilka gałązek rozmarynu
- sól i pieprz
Jak to zrobić?
- wyszoruj bataty i pokrój w dość grube pałeczki
- skrop oliwą i przyprawami
- włóż do nagrzanego do 190 stopni piekarnika na około 20 min.
- podawaj z dipem lub posypane solą i pieprzem
Dip:
- 2-3 łyżki jogurtu
- spora łyżka pokruszonego sera typu blue
- sól i pieprz do smaku
- trochę posiekanego rozmarynu
- wszystkie składniki wymieszaj i dopraw do smaku solą
\
U mnie pracowity piątek, a jak u was?
U mnie dzisiaj totalny luz jednak z torbą pełną książek. Słońce zachęca do ucieczki na zieloną trawkę lub w przepastną zieleń stylowego parku, z małą fontanną, zacisznymi ławeczkami i odgłosami ptaków. Najpierw jednak obowiązki, a potem przyjemności. Pouśmiecham się do tego co muszę zrobić, bo wtedy będzie szybciej i przyjemniej.
\
torba/iBLUES; bag/iBLUES
sweter i szal/Zara; sweater and scarf / Zara
U mnie pracowity piątek, a jak u was?
Tasty recipe and beautiful pictures of you. I like your outfit, scarf and cardigan are beautiful. A spectacular sun glasses.
OdpowiedzUsuńThank you, have a nice weekend :)
UsuńPysznosci :)
OdpowiedzUsuńNie ma to jak pyszne frytki i jeszcze słoneczny dzień w parku ;)
OdpowiedzUsuńbataty jako frytki fajnie smakują :)
OdpowiedzUsuńGenialnie proste , do przetestowania .
OdpowiedzUsuńPięknie wyglądasz, a takie frytki muszą być obłędne! Muszę zrobić :)
OdpowiedzUsuńKochana,jak zawsze pięknie:)).U Ciebie nikt głodny nie jest,pozdrawiam jeszcze z kraju:))
OdpowiedzUsuńOj! Jak smakowicie Ava...taki luz w parku bardzo potrzebny...pozdrawiam...
OdpowiedzUsuńwygląda apetycznie ;)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam cieplutko :))
woman-with-class.blogspot.com
Bardzo lubimy bataty i dynię pieczoną w taki sposób :D Ale ten dip też jest interesujący :) Pozdrawiamy
OdpowiedzUsuńJa mam wreszcie miły, wolny weekend.
OdpowiedzUsuńFrytki super. Wersji klasycznej tego dania ostatnio nie jem, takie bym spróbowała. :>
Pycha... a stylizacja super!
OdpowiedzUsuńmiłego weekendu
pycha takie frytki, w ogóle serwuję w takiej wersji również marchew i seler, polecam. Pięknej wiosny nam życzę :)
OdpowiedzUsuńBataty uwielbiamy, także w wersji z ziołami w parowarze.
OdpowiedzUsuńAvo, jak zwykle uroczo wyglądasz. a okulary - boskie!
Ja mam bardzo praaacowity weekend, jak zwykle zresztą. :)Pozdrawiam ciepło!
Pysznie wygląda! Stylizacja super! Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń