Najpopularniejszy dip w Meksyku przyrządzany jest tylko z awokado i
pomidorów z dodatkiem soli i pieprzu. Znany na całym świecie doczekał się wersji z
najróżniejszymi dodatkami. Pisałam już o nim w poście http://mystylemyeveryday.blogspot.com/2012/09/guacamole-po-mojemu.html)
Składniki do guacamole:
- 1 duże dojrzałe awokado
- 1 średni pomidor
- malutki ząbek czosnku
- kilka listków świeżej mięty
- sok z połowy limonki
- odrobina miodu (mniej niż pół łyżeczki)
- sól i pieprz do smaku
- 2 kromki ciemnego pieczywa, z którego wycinamy dowolny kształt i wkładamy na chwilę do nagrzanego piekarnika żeby było chrupiące
Jak to zrobić?
- drobno kroimy pomidory, miętę, czosnek
- dodajemy miód i sok z limonki, mieszamy
- awokado należy przepołowić, wybrać miąższ łyżką i rozgnieść widelcem
- połączyć z pozostałymi składnikami
- dodać sól i pieprz do smaku
nie jadłam, ale podejrzewam, ze dużo straciłam :) pora spróbować :)
OdpowiedzUsuńLubię to!
OdpowiedzUsuńZ mięta nie robiłam!
Zauroczyły mnie te serduszka :D <3
OdpowiedzUsuńnigdy nie jadłam, ale wyglada swietnie :)
OdpowiedzUsuńMoja rodzina nie jada jedzenia tej konsystencji, ale ja bardzo chętnie spróbuję. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńNajczęściej podaje się z chipsami, ale chlebowe serduszka myślę, że też są ok. Pozdrawiam! :)
OdpowiedzUsuńbardzo ładnie wygląda i zapewne jest zdrowe:) prosty i zdrowy przepis ;)
OdpowiedzUsuńTakiego czegoś to ja jeszcze nie jadłam. Pewnie jest bardzo zdrowe :)
OdpowiedzUsuńDanie ciekawe, ale ta patera prześliczna.
OdpowiedzUsuńApetycznie to wygląda♥
OdpowiedzUsuńsmakowicie i kolorowo wygląda i jeszcze te serduszka...mniam, rozbrajajace danie!
OdpowiedzUsuń