Na początek informacja o konkursie Konkurs- electrolux, zachęcam do zabawy, a jeśli podoba Ci się mój przepis (http://mystylemyeveryday.blogspot.com/2013/05/osos-z-dipem-i-warzywami.html)
to zagłosuj Konkurs.
To jest danie na szybki obiad lub kolację. Oczywiście dla tych co lubią makaron i szpinak. Jednak ostatecznie ze szpinaku można zrezygnować jeśli komuś pozostał uraz z dzieciństwa. Uważam jednak, że szpinak temu daniu dodaje finezji smakowej i kolorystyki.
Składniki:
- makaron penne (może być inny)
- serek ricotta
- pomidor duży i kilka koktajlowych
- 2 ząbki czosnku
- 1-2 łyżki jogurtu
- gałązka natki pietruszki i bazylii
- 1/2 paczki szpinaku mrożonego może być świeży
- łyżka masła i parę plasterków sera żółtego
Do rozmrożonego szpinaku dodajemy posiekany ząbek czosnku i łyżkę masła |
Pomidorki koktajlowe należy lekko zeszklić z czosnkiem |
Ugotować makaron, odcedzić |
Makaron wymieszaj z serem ricottą |
Dodaj pomidorki koktajlowe, jogurt i zieleninę, pieprz, sól do smaku |
Przełóż wszystko do miski do zapiekania |
Dodaj szpinak |
Połóż na górze plastry sera, możesz dodać trochę tartego |
Jasze pomidory pokrojone w plastry. Zapiekaj 20 min. w temperaturze 190 stopni |
mogę wpaść na późną kolację??? ;))))
OdpowiedzUsuńZ przyjemnością :)
UsuńOOO u Ciebie jak zawsze przepysznie :))Z chęcią wypróbuję :)))
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Kochana i przepraszam że ostatnio brak moich komen. ale po prostu nie wyrabiam :)
Dobrej Nocki Ci życzę :)
ach wygląda przepysznie!! dziękuję Ci za miłe słowa :) ileż ja bym dała za to, żeby mieć taki talent do gotowania jak ty :) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńWszystko w życiu ma swój czas. Na gotowanie przyjdzie czas, a teraz ciesz się z tego co masz, co robisz. Jesteś śliczna, pomysłowa, inteligentna i masz swoje pasje - tak trzymaj.
UsuńWłaśnie spisuje składniki i robie dzisiaj...pozdrawiam...
OdpowiedzUsuńuwielbiam zapiekanki :)
OdpowiedzUsuńWspaniale wygląda, no i zawiera szpinak :)
OdpowiedzUsuńMoże zaczniesz robić ogólnopolski catering. Żartuję. Szkoda, że u mnie rodzina nie lubi szpinaku. Ale i tak wykorzystam Twój przepis. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńApetyczne zdjęcia, aż zgłodniałam.
OdpowiedzUsuńuwielbiam zapiekanki z makaronem:) odnośnie farby możesz mi powiedzieć jakiej aktualnie używasz?
OdpowiedzUsuńDziękuję.
UsuńJeśli chodzi o farbę do włosów to:
http://mystylemyeveryday.blogspot.com/2013/01/hair-wonder-by-nature-moje-nowe-odkrycie.html
mmmm coś dla mnie ! uwielbiam makaronowe zapiekanki <3
OdpowiedzUsuńApetycznie wygląda...:)
OdpowiedzUsuńKiedyś jadłam podobną, pyszna.
OdpowiedzUsuńUwielbiam zapiekanki ale nie lubię makaronu:D Zamieniłabym go i byłoby super, ale wygląda apetycznie to fakt:)
OdpowiedzUsuńThis looks so delicious! So bookmarking this :)
OdpowiedzUsuńPlease feel free to enter my latest giveaway (here) - you could win yourself an Hermes/Homies sweater!x
Blog | Cocochic △
Bloglovin | http://www.bloglovin.com/blog/1823055/
a ja lubię twoje kolorowe, wydawałoby się minimalistyczne dania, zachwycające estetyką wykonania i bardzo pobudzajace kubki smakowe, mniammm. ( a tak na marginesie to szpinak bardzo lubie)
OdpowiedzUsuń