Dziękuję sweet candy (http://www.blogger.com/profile/03160105362078668568) za wyróżnienie.
Zasady nominacji są następujące:
Każdy nominowany blogger powinien:
- podziękować nominującemu na jego blogu
- pokazać nagrodę Versatile Blogger u siebie
- ujawnić 7 faktów dotyczących samego siebie
- nominować 10 blogów, które jego zdaniem na to zasługują
- poinformować o tym fakcie autorów nominowanych blogów
I. Sweet candy - dziękuję
II. Kilka słów o mnie:
1. Jestem bardzo skryta i wyznaje zasadę: "mowa jest srebrem a milczenie złotem";
2. Lubię słuchać ludzi a oni często mi się zwierzają;
3. Lubię pomagać, a najbardziej wtedy gdy widzę efekty;
4. Podróże to moja pasja i chociaż jest tyle pięknych miejsc na świecie uwielbiam Toskanię;
5. Uważam, że aby rozwijały się społeczeństwa powinno inwestować się w rodzinę oraz chronić rodzinę (dotyczy to także zasad legislacyjnych);
6. Bardzo bym chciała zmienić sytuację społeczno - gospodarczo - polityczną w Polsce na przyjazną dla rozwoju, zwłaszcza młodego pokolenia;
7. Uwielbiam lody czekoladowe, sorbet cytrynowy i oczywiście szampana z truskawkami.
III. Nominacje:
1. http://mama-laurki-testuje.bloog.pl
2. http://pasjeceli.blogspot.com/
3. http://niewidzialnakobieta.blogspot.com/
4. http://my-life-my-passions.blogspot.com/
5. http://ochisabeelblog.blogspot.com/
6.http://smakiempisany.blogspot.com/
7. http://picolaworld.blogspot.com/
8.http://ankaskakanka.blogspot.com/
9.http://paczajka.blogspot.com/
10.http://www.kosmetykibeztajemnic.pl/
2. http://pasjeceli.blogspot.com/
3. http://niewidzialnakobieta.blogspot.com/
4. http://my-life-my-passions.blogspot.com/
5. http://ochisabeelblog.blogspot.com/
6.http://smakiempisany.blogspot.com/
7. http://picolaworld.blogspot.com/
8.http://ankaskakanka.blogspot.com/
9.http://paczajka.blogspot.com/
10.http://www.kosmetykibeztajemnic.pl/
Skoro wyróżnienie to zapraszam na słodki deser i kawę
Składniki (dla 4 osób):
- 2 jabłka
- 1 banan
- ciasto francuskie (4 kwadraty, resztę można zamrozić)
- 2/3 szklanki cukru i tyle samo wody
- lody waniliowe
Jabłka obieramy i drylujemy gniazdka |
Do garnka wsypujemy cukier, dodajemy tyle wody aby był "przykryty" i gotujemy aż będzie złocisty - karmelowy, następnie dodajemy płaską łyżkę masła
Karmel wlewamy do kokilek do zapiekania (trochę zostawiamy do ozdoby talerzyków) |
Układamy owoce, ciasto nakłuwamy |
Przykrywamy owoce ciastem |
Wkładamy na 35 min. do nagrzanego do 200 stopni piekarnika |
Odwrócone, ciepłe ciasto wykładamy na talerz i na górę dodajemy gałkę lodów waniliowych |
Gratuluję! Bardzo pomysłowy deser. :)
OdpowiedzUsuńWygląda super, musi być przepyszne! Narobiłaś mi ochoty na taki słodki deser!
OdpowiedzUsuńwow! robi wrażenie! podoba mi się ta kratka z karmelu! ;)
OdpowiedzUsuńShit... no bez ściemy aż się zaśliniłam. Drukuję przepis i w weekend lecę po jabłka :D
OdpowiedzUsuńŚcieram śline z brody... ale apetycznie wygladaja...
OdpowiedzUsuńDziekuję bardzo za nominację, jk znajdę czas to odpowiem :)miłego wieczoru :)
na takie jabłka to i ja bym się skusiła
OdpowiedzUsuńkurde noooooooo, nic nie widzę... ślina zalała mi monitor :D
OdpowiedzUsuńDziękuję za nominację. Deserek wygląda pysznie. Na pewno spróbuję go zrobić. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńświetny pomysł, chyba zrobię w weekend dla siebie i mojego mężczyzny :)
OdpowiedzUsuńcudowności pyszności :)
OdpowiedzUsuńto musiało być pyszne :)
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda ten deserek! :)
OdpowiedzUsuńdziękuję za odpowiedzi! :*
OdpowiedzUsuńzgadzam się z nr 6 i też bym chciała aby coś zmieniło się w tym naszym kraju...
a pomysł na deser genialny! muszę zrobić takie w week.
Gratulacje za wyróżnienie :-)
OdpowiedzUsuńAleż pyszności serwujesz :-)
No nie.. dlaczego musiałam trafić tutaj akurat o tej godzinie, wtedy gdy jestem tak głodna i zjadłabym wszystko ale się ledwo powstrzymuje xD Przepysznie to wygląda:)
OdpowiedzUsuńOmm jakie pyszności!
OdpowiedzUsuńszkoda, że przez monitor nie da się poczuć zapachu ;)
OdpowiedzUsuńCongrats for your award!!! and delicious post!!
OdpowiedzUsuńHave a good week! and my g+...
Besos, desde España, Marcela♥
pyszny przepis, więc go kradnę ;)
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo za nominację:) a co do punktu nr 7 to podpisuje się pod nim i rękami i nogami;) A deser mmmm, wygląda pysznie, a ja skazana na gorący kubek w pracy:D Lubię kombinować z ciastem francuskim, ten przepis mi bardzo przypadł do gustu i wykorzystam go przy najbliższym deserku!:)
OdpowiedzUsuńthe dessert looks so yummy! you are a great chef! xx
OdpowiedzUsuńLetters To Juliet
Dziękuję, za wyróżnienie, jest tyle fajnych blogów, a wybrałaś mnie /między innymi/ Pozdrawiam, pa!
OdpowiedzUsuńbardzo mądre odpowiedzi; za karmel dałabym się pokroić, ale na Tag już odpowiedziałam http://ochisabeelblog.blogspot.com/2013/01/the-versatile-blogger-tag.html i póki co nic więcej nie zdradzę :), ale dziękuje bardzo za wyróżnienie, to bardzo miłe
OdpowiedzUsuńlooks good, you have a nice blog
OdpowiedzUsuńhttp://glamupyourlifestyle.blogspot.de/
o rany jaki fajny i nieskomplikowany deser!!! mniam mniam
OdpowiedzUsuńAleż pychotka!:)
OdpowiedzUsuń