Zapraszam was na zdrowe i lekkie śniadanie z kaszą jaglaną w roli głównej. Podawałam kilka sposobów gotowania kaszy. Najbardziej lubię ten najprostszy, czyli:
- kaszę należy dobrze wypłukać
- zalać wodą około 2 cm ponad powierzchnią kaszy
- zagotować i zmniejszyć płomień
- gotować na wolnym ogniu około 5 min. i odstawić koniecznie przykrytą na około 10 -15 min.
- wymieszać, najlepiej widelcem
- kasza jest sypka jak pustynny piasek
Taką kaszę można włożyć do lodówki i przechowywać około 3 dni. Nie trzeba rano gotować tylko dodać ulubione dodatki i to jest to! Poza tym takie śniadanie jest idealne do pracy. Gwarantuję wam, że organizm i figura pięknie się odwdzięcza za takie traktowanie :)
Kasza jaglana z owocami:
Składniki:
- ugotowana kasza jaglana
- garść dowolnych owoców (u mnie maliny i czarne porzeczki)
- 1/2 kubka jogurtu
- łyżeczka miodu
Jak to zrobić?
- miód wymieszaj z jogurtem
- przekładaj warstwami w szklanym naczyniu: owoce, kasza, jogurt
- możesz również wszystko wymieszać w miseczce - smakuje tak samo ale walory estetyczne są bezcenne
Nie zapominajcie w takie upały o najlepszym napoju świata czyli wodzie.
A ja nie przepadam za kaszą jaglaną. Nie wiem może nie umiem jej dobrze przygotować.. jak dla mnie ma gorzkawy posmak, nawet jeśli gotuję ją w mleku na słodko.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
Zapraszam na mojego nowo powstałego bloga :)
Każdy ma swoje preferencje smakowe ale powiem ci, że nie spotkałam jaglanej o gorzkawym posmaku.
UsuńPyszności, ja lubię wszelkie kasze!
OdpowiedzUsuńBardzo lubię kaszę jaglaną robioną na 100 sposobów. Ten Twój będzie sposobem nr 101 :)
OdpowiedzUsuńpyszne śniadanko na takie upalne dni :)
OdpowiedzUsuńKocham takie desery, są najlepsze na śniadanie :) Zdrowe, sycące i pięknie wyglądają! Cudowne zdjęcia. Pozdrawiam, www.mojegotowanieiblogowanie.pl
OdpowiedzUsuńLubię różne kasze, ale jaglaną chyba najmniej.
OdpowiedzUsuńDo kaszy jaglanej nigdy sie chyba nie przekonam . Choc na zdjeciach apetycznie wyglda
OdpowiedzUsuńwygląda mega apetycznie:)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam:)
http://irreplaceable-fashion.blogspot.com/
wow, wygląda naprawdę fajnie :))
OdpowiedzUsuńKolorowe i widać bardzo apetyczne:))
OdpowiedzUsuńWspaniały deser, bardzo pomysłowy :)
OdpowiedzUsuńLubie takie desery, zdrowe przede wszystkim... wspanialy to pomysl, Avo jako deser:) Ja jadam takie na sniadanie, ale jak ostatnio po byciu w 5 gwiazdkowej restauracji-hotelu na urodzinch, po podaniu mi takiego deseru, tez bede z powodzeniem podawac taki deser moim gosciom !
OdpowiedzUsuńPozdrawiam cie serdecznie, Avo:)
Pyszna propozycja na letnie śniadanko:)
OdpowiedzUsuńmoc wakacyjnych pozdrowień:)
Bardzo lubię kaszę jaglaną. W takiej postaci jeszcze nie jadłam, ale zawsze mogę spróbować.
OdpowiedzUsuńMoc pozdrowień.
przepis dorzucam do ulubionych, apetycznie zachęcasz do przygotowania :)
OdpowiedzUsuńWłaśnie się zabieram za ten deserek :-)
OdpowiedzUsuńDzięki, tak nie robiłam, ale będę!
OdpowiedzUsuńIt was very useful for me. Keep sharing such ideas in the future as well. This was actually what I was looking for, and I am glad to came here! Thanks for sharing the such information with us.
OdpowiedzUsuńooo, wygląda zdrowo i smacznie! :)
OdpowiedzUsuńŚwietny deser. Taki pożywny i smaczny :)
OdpowiedzUsuń