piątek, 2 listopada 2012

Gołąbki z kiszoną kapustą









      Ten przepisz przywiozłam ze Stuttgartu, parę lat temu. Z pewnością lepiej smakuje kiedy jest chłodno i ponuro. Dodaje energii i poprawia humor. To jeden z tych przepisów, które można przygotować wcześniej i na drugi dzień obiad ja znalazł.

Składniki:
  • farsz: 50 -60 dkg dobrego mięsa mielonego (można łączyć np. indyka z wołowiną lub wieprzowiną), jajko, przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatowa, zioła: kolendra, tymianek (wg uznania), drobno pokrojona cebula i 1-2 ząbki czosnku, odrobinę papryczki chili/ wyrabiamy
  • 1 opakowanie kiszonej kapusty
  • 1 przecier pomidorowy
  • kilka kiełbasek/ to nie jest konieczne
  • Gotujemy około godziny pod przykryciem,/ można uzupełnić wodą a sos doprawić wg uznania 




































Wersja light






 Wersja "na bogato" :)

Można podawać z pieczywem, z ziemniakami pure...
Gołąbki robiłam też w wersji wegetariańskiej z kaszą i warzywami, smakuje pysznie.





24 komentarze:

  1. No to zgłodniałam ale już późno więc powstrzymam się od zaglądania do lodówki :P

    OdpowiedzUsuń
  2. Yum love these kind of posts with recipes ! xx

    colourful-inspiration.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. to ja juz wiem co jutro bede miała na obiad!!! to wyglada obłędnie, chylę głowę !!!

    OdpowiedzUsuń
  4. o wow tego jeszcze nie widziałam.

    OdpowiedzUsuń
  5. Seems delicious!
    Do you want to follow each other?
    If so, follow me and I will follow you back for sure!

    http://thescentofglamour.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  6. Gołąbki wyglądają na bardzo smaczne!!! Nie znałam tego przepisu i na pewno wypróbuję !
    Pozdrawiam serdeczne :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Wolę jednak tradycyjne, domowe pierogi, niezastąpione:))

    OdpowiedzUsuń
  8. Wyglądają przepysznie... musze zrobic koniecznie ! :)

    OdpowiedzUsuń
  9. o mniammm! Jutro robie<3
    Obserwuje i licze na to samo <3

    OdpowiedzUsuń
  10. thanks for your comment girl. i hope you like other looks in the blog and want to follow me

    www.showroomdegarde.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  11. Wyglądają niesamowicie, mój mąż już chce próbować... :)

    OdpowiedzUsuń
  12. mmm aż się człowiek robi głodny jak ogląda takie pyszności :D

    OdpowiedzUsuń
  13. Looks amazing!!!! Would you like following one another?
    xx
    Eve

    OdpowiedzUsuń
  14. No powiem Ci że takich gołębi jeszcze nie widziałam !!! :) Będę musiała zrobić jednego dnia :D Wyglądają przeeeeepysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Looks delicious! Now I am hungry!

    http://namelessfashionblog.blogspot.it/
    http://www.facebook.com/NamelessFashionBlog

    OdpowiedzUsuń
  16. Mmm mniam, aż mam ochotę wypróbować. Przepysznie wyglądają.
    Pozdrawiam. Mania, mania1269.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  17. Gołąbków z kiszonej kapusty jeszcze nie robiła, ale wyglądają bardzo smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  18. Wow very rich!!!!
    Have a wonderful weekend, dear! and my G+ for you...

    Besos, desde España, Marcela♥

    OdpowiedzUsuń
  19. Wyglądają przepysznie i pewnie tak też smakują :P

    OdpowiedzUsuń
  20. Nie widziałyśmy jeszcze takich gołąbków! Kuszące i nietypowe;)

    OdpowiedzUsuń
  21. pierwszy raz cos takiego spotkałam bo moja chora wyobraźnia kobiety ciężarnej sobie coś takiego wymyśliła i są ;] Właśnie się robia w piekarniku...zobaczymy jaki efekt.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za każdy komentarz i odwiedziny. Możesz również zapraszać mnie na swojego bloga (nie uważam, że jest to coś niestosownego). :)
Zapraszam Cię również do witryny obserwatorów. To jest w końcu blog więc bloguj lecz się nie blokuj :)