Sezon pomidorów trwa. Jeszcze pachną słońcem, latem, jesienią i są bardzo aromatyczne - zachwycają.
O takie pomidory jest trudno zimą i wiosną. Za to teraz można się nimi delektować i przyrządzać na wiele sposobów.
Niewiele jest osób, które nie lubią zupy pomidorowej. Więcej jest takich, które nie lubią różnych dodatków: klusek, makaronów, czy ryżu, ale to już kwestia upodobań. Chyba jest tyle wersji zupy pomidorowej ile kuchni. Ja ją też gotuję na różne sposoby, a to jeden z nich.
Składniki:
- świeże pomidory (przynajmniej pół kilograma): należy sparzyć, obrać ze skórki, pokroić i dusić 20 min.
- przecier pomidorowy Pudliszki/ łączymy z pomidorami i dodajemy przyprawy
- świeża bazylia
- 3 ząbki czosnku/ rozgnieść
- 1 torebka ryżu/ugotować
- sól, pieprz, szczypta cukru
- 2-3 łyżki jogurtu greckiego + 1 łyżka śmietany (wymieszać razem)
- woda
Wersja "na bogato" :)
Wersja light
pomidorowa zawsze w cenie :) uwielbiam!
OdpowiedzUsuńMmmiam Mmmiam kocham pomidorówkę:) ale teraz mi smaka narobiłaś:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam zupkę pomidorową z ryżem! Mmmmm...:-)
OdpowiedzUsuńPięknie podana zupka:) dawno pomidorowej nie robiłam...
OdpowiedzUsuńO proszę, zupa pomidorowa nie na mięsie- na pewno skorzystam z przepisu. ;)
OdpowiedzUsuńwygląda pysznie! może jutro się na nią pokuszę :)
OdpowiedzUsuńMusi być pyszna ;)
OdpowiedzUsuńNie przepadam za pomidorową, ale ta bardzo zachęca :)
Mniam! Ulubiona zupa moich domowników! Twoja wygląda szczególnie qpetycznie!
OdpowiedzUsuńPysznie wygląda! bardzo lubię taka zupkę z pomidorów i w tym tygodniu mam zamiar zrobić :)
OdpowiedzUsuńZupa pomidorowa rządzi!
OdpowiedzUsuńJednak dla mnie koniecznie z domowym makaronem. Rozbestwiona jestem :)
Ten komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńIt looks delicious!
OdpowiedzUsuńDon't Call Me Fashion Blogger
Bloglovin'
Facebook
Pomidorowa to obok rosołu ulubiona zupa Polaków.
OdpowiedzUsuńJa też ją lubię!
Pomidorowa rządzi! Ale zamiast ryżu wolę makaron :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię pomidorową, a ta Twoja to już w ogóle apetycznie wygląda:) I jak pięknie podana :))
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)
yummy! :)
OdpowiedzUsuńvisit my blog? http://raellarina.blogspot.com/
xoxo. :3
Twoja zupa wygląda bardzo apetycznie!!! Jestem zdecydowanie za wersją "na bogato".
OdpowiedzUsuńPozdrawiam :)
Prefect recipe and presentation !! Love it :) Kisses
OdpowiedzUsuńWin ANY item of choice from Zovi.com !!
❤ StylishByNature.com
wygląda bardzo smakowicie !
OdpowiedzUsuńZapraszam do świata 2ndhandów ! http://ilovesecondhands.blogspot.com/
uwielbiam pomidorową, a ta wygląda cudownie :)
OdpowiedzUsuńale mam teraz smaka na pomidorową <3
OdpowiedzUsuńhttp://coeursdefoxes.blogspot.com/
hihi, zdecydowanie wolę z makaronem! mniam.
OdpowiedzUsuńZawsze pyszna i zawsze na czasie:-)
OdpowiedzUsuńuwielbiam pomidorówkę :) ale robię bez ryżu i śmietany, zamiast tego wrzucam do talerz kilka małych kulek mozzarelli, która w gorącej zupie staje się miękka i ciągnąca, a na wierzch listki bazylii :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
Pyszna prawdziwa pomidorówka!
OdpowiedzUsuńwygląda przepysznie :)
OdpowiedzUsuń