To, że awokado to samo zdrowie nikogo nie trzeba przekonywać. Łączyliście kiedyś awokado z kiwi? Ja spróbowałam i wyszło doskonale. Bez czosnku, który często przeszkadza, szczególnie jeśli mamy dzień w otoczeniu wielu osób. Nie obędzie się jednak bez cytryny, która podkręci smak i metabolizm.Taka witaminowa, kanapkowa bomba doda wam energii na cały dzień! To tylko chwila i guacamole gotowe. Muszę dodać, że u mnie kiełki zadomowiły się na dobre. Jestem w nich zakochana i myślę, że z wzajemnością
Guacamole z kiwi
Składniki:
- 1 dojrzałe awokado
- 1 kiwi
- 1/2 łyżeczki oliwy
- 2 spore łyżki soku z cytryny
- szczypta soli himlajskiej
- szczypta pieprzu
Jak zrobić guacamole?
- obrane awokado rozgnieć widelcem lub zmiksuj blenderem
- obierz kiwi i pokrój w kostkę, dodaj do awokado
- dodaj pozostałe składniki, wymieszaj, gotowe
Moja rada:
- kanapka podana jest na chlebie bezglutenowym z kiełkami z rzodkiewki
Podoba wam się taka propozycja?
Tak !
OdpowiedzUsuńPyszności :)
OdpowiedzUsuńhttp://domatores.blogspot.com/
takiego guacamole jeszcze nie jadłam. Chyba czas to zmienić ^^
OdpowiedzUsuńpodoba, do tej pory robiłam typowe, czyli limonka, chili, czerwona cebula, sól i pieprz, ja nie jestem uczulona na gluten, więc podawałam to na grzankach. Pycha, Z kiwi wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńZachęca mnie ten zielony kolor!
OdpowiedzUsuńMuszę tak spróbować, w plastrach na kanapce jest mdłe.
OdpowiedzUsuńZielone samo zdrowie!
OdpowiedzUsuńpozdrawiam wiosennie:)
Może nie wygląda za smacznie ale za to pewnie mega zdrowe.
OdpowiedzUsuńBardzo lubię awokado.
OdpowiedzUsuń